Skip links

Središće, centar Novog Zagreba

Zašto je Središće postalo jedan od najpoželjnijih kvartova u Zagrebu

Nećemo Vas zamarati pričama iz povijesti o tome kako je nastalo Središće, reći ćemo samo da mu je ime dao Gustav Krklec s idejom da taj kvart treba biti središte Novog Zagreba.

I on je to definitivno postao!

Kako za svaku nekretninu, tako i za kvartove vrijedi ona najpoznatija – lokacija, lokacija, lokacija, a Središće si je odabralo odličnu.

Povezano je s dva najvažnija smjera, onim sjevernim koji vodi do centra grada u samo 5 minuta vožnje busom, kao i zapadna Avenija V. Holjevca koja će vas na brzinu izvući iz grada i pozdraviti na putu prema moru.

To je  također i jedan od prvih kriterija koje svaki kupac želi ispuniti kada traži novi dom – što kraći put do posla i nazad.

Razvitak kvarta i rast cijena nekretnina zahuktao se taman prije prošle ekonomske krize iz 2008/2009 godine. Bundek je postao najljepši park, izgrađene su nove stambene zgrade, Muzej suvremene umjetnosti, te najvažniji objekt za cijeli Novi Zagreb – Avenue Mall.

Bundek centar

Cijene kvadrata

Cijene stanova u novogradnjama, od tada pa do danas, uvijek su išle preko 2000€/m2 što je bila novost za taj dio grada koja je pokazala put budućim investitorima.

Od 2012. godine Bundek Centar pokrenuo je novu turu investicija. Stanovnici Središća izgubili su zelenilo koje se godinama koristilo kao park i baseball igralište, ali s druge strane, napokon su dobili vrtić i školu u sklopu Odgojno-obrazovnog kompleksa.

Gradnjom Kauflanda i novog stambenog kompleksa Meandar povećana je vrijednost tog kvarta koji sada ima sve potrebno za moderan i ugodan život.

Trgovine, banke, kafići i restorani nalaze se na svakom ćošku, a šetnja Bundekom ili trčanje po nasipu samo su nekoliko minuta udaljeni od vas, bez obzira na kojoj strani kvarta odlučite pronaći svoj stan.

Tražite li dom u Novom Zagrebu, ovo je kvart u kojem želite biti!

U novogradnju dolaze većinom mlađe obitelji boljih financijskih mogućnosti i time stvaraju novu generaciju stanovnika koja za sobom povlači sve dobre restorane, kafiće pa čak i palačinkarnice te mnoge zabavne sadržaje.

I tu dolazimo do bitne činjenice zašto će Središće i u budućnosti biti samo bolje.

U Novom Zagrebu ostalo je malo mjesta za nove zgrade zbog planske gradnje, ali pogledom na satelitski prikaz Središća možemo lako vidjeti gdje su ostale neizgrađene površine spremne za novi val kvalitetnih stanova. Amerikanci su ludi za kvartom zbog svojih obrazovnih ustanova koje su među prvima predvidjele kvalitetu kvarta i u njemu se pozicionirale pa predlažemo da ih preduhitrite kod sljedeće nove zgrade.

Nemojte očekivati da će unatoč novoj krizi cijena pasti ispod 2000 €/m2 jer dobri kvartovi uvijek imaju pravu vrijednost.

Nakon što prođe ovaj naporni virus, navike i potrebe svih nas će se barem djelomično promijeniti. Potreba za skladnijim životom s prirodom raste, a mogućnost boravka u prekrasnom parku koji se nalazi na svega par minuta hoda, način je života kojeg će mnogi htjeti.

Središće ima našu preporuku, a u nastavku pronađite popis najboljih mjesta koja morate posjetiti nakon što se uselite.

Restorani

Slano: Duksa, Miki´s Grill and Pasta

Slatko: Milky, Vincek

Kafići: Vivas, Toscana, Linea

Muzej suvremene umjetnosti i njegov tobogan

Šetnja/rolanje/bicikliranje Bundekom

Karting Arena na velesajmu/ escape room